MERSİN / AKDENİZ - Civanyaylağı İlkokulu

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ MISRA EZBERLEME

Okulumuzda Nisan ayı içerisinde Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında   Mısra Ezberleme etkinlikleri ile ilgili

1.04.2024_4.04.2024  Bu Nedir? etkinliği yapıldı.

15.04.2024_19.04.2034 Pano yazısı  etkinliği yapıldı.

Sınıflarda çeşitli şiirlerdeki mısralar okundu.Mısralar ezberlendi . 23 Nisan ile ilgili şiirler ve bu şiirlerdeki mısralar yazıldı, ezberlendi panolar hazırlandı.

MERCAN İKLİM ve ÇEVRE BİLİM MERKEZİ GEZİSİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet vermeye başlayan ‘Mercan  İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ ni 4. Sınıf öğrenci ve öğretmenlerimiz ile ziyaret ettik. İnteraktif deney düzenekleri ile iklim değişikliği, çevre kirliliği, atık ayrıştırma, yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili çalışmalar, sürdürülebilir enerji, iklim eylem planı gibi farklı temalarda kurgulanmış olan interaktif bir bilim merkezi” olan MERCAN'ı ziyaret eden öğrencilerimiz çevre konusunda bilinçlendi.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ MASAL OKUMALARI

Okulumuzda Mart ayı içerisinde Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında   Masal okumaları etkinlikleri ile ilgili

1.03.2024_8.03.2024 anlamın bul etkinliği yapıldı.

11.03.2024_15.03.2034 kelime türetme etkinliği yapıldı.

Sınıflarda masallar okundu.Masal kahramanları tanıtıldı .Türk masal kahramanları ve masalların özelliklerinin anlatıldığı pano hazırlandı.

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ

''Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?

Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın''

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yılında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyoruz.

12 Mart 1921 İstiklal Marşının Kabulü kutlu olsun.

YEŞİLAY HAFTASI(1-7 MART)

Bağımlılıklardan uzak, sağlıklı ve huzurlu bir hayat

Sağlıklı bir yaşam için bağımlı olma sağlıklı ol.

Yeşilay Haftası, "Yeşilay Varsa Hayat Var" Mesajıyla Kutlanıyor
1-7 Mart Yeşilay Haftası, “Yeşilay Varsa Hayat Var” sloganıyla kutlanıyor. Yeşilay, farklı yaş gruplarına yönelik önleme projeleri ile eğitimin, sanatın, sporun gücünden yararlanıyor. Türkiye genelinde sayıları 107’ye ulaşan Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) ile bağımlılara ve yakınlarına ücretsiz psikolojik ve sosyal hizmet desteği veriyor. Bağımlılığın bir hastalık olduğunu vurgulayan Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, “Yeşilay bugün dünyanın çok farklı coğrafyalarında bağımlılıkla mücadele alanlarında faaliyet gösteriyor.

DEYİMLER ve ATASÖZLERİ OKUMALARI

Okulumuzda DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA  'DEYİMLER ve ATASÖZLERİ OKUMALARI' Anlat bakalım, Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma etkinliği yapılarak pano çalışması yapıldı.

15-19 Ocak Etkinlikler

Okulumuzda karne haftasında yapılan etkinlikler...

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ YAZAR DAVETİ

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında bu ay  “Ayşe İle Hüma Kuşu”  adlı hikayeyi yazarından dinledik. Kitabın yazarı Tülay SAYAN hikaye sonrası çocuklarla sohbet etti. Emekleri için yazarımıza teşekkür ederiz.

Kültür izinde Mersin Mersin Belgeseli

Kültür İzinde Mersin Meyve Sıkma  Etkinlikliği

Okulumuzda 'Kültürün İzinde Mersin' projesi kapsamında yöremizde yetişen Narenciyeleri(portakal, mandalina, limon, greyfurt) meyve sıkacağında sıkarak meyve suyu elde edip doğal katkısız meyve suyu içme etkinliği yapılmıştır. Etkinliğimiz okulumuzun tüm sınıfları tarafından yapılmıştır.

GELECEĞİN DENİZCİLERİNİ BİLGİLENDİRME ETKİNLİKLERİ

Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından imzalanan “Geleceğin Denizcilerini Bilgilendirme Etkinlikleri” konulu protokol kapsamında; Sahil Güvenlik Komutanlığının görev ve sorumluluklarının tanıtılması, denizlerin sevdirilmesi, korunması hakkında öğrencilerde farkındalık oluşturulması maksadıyla Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığınca  04 Ocak 2024 tarihinde okulumuzda bilgilendirme faaliyeti icra edilmiştir.

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı personelince  yapılan sunumların ardından dalış ekibi  tarafından açılan stantlarda,  katılım sağlayan öğrencilerimize  Sahil Güvenlik görevleri ve denizlerin korunması konusunda bilgiler verilmiş ve soruları cevaplanmıştır. Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı personeline teşekkür ederiz.

3 OCAK MERSİN'İN KURTULUŞU

Mersin’inimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümünü sevinç ve coşkuyla kutluyoruz.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ VELİ MEKTUBU

Okulumuz anasınıfı öğretmen ve öğrencilerinin Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında yaptıkları etkinlikler

ATATÜRK EVİ ZİYARETİ

Okulumuz 2. Sınıf öğrenci ve öğretmenleri  ilimizde bulunan Atatürk Evi'ni ziyaret ettiler.