MERSİN / AKDENİZ - Civanyaylağı İlkokulu

Etiket Sonuçları: DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ MISRA EZBERLEME

Okulumuzda Nisan ayı içerisinde Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında   Mısra Ezberleme etkinlikleri ile ilgili

1.04.2024_4.04.2024  Bu Nedir? etkinliği yapıldı.

15.04.2024_19.04.2034 Pano yazısı  etkinliği yapıldı.

Sınıflarda çeşitli şiirlerdeki mısralar okundu.Mısralar ezberlendi . 23 Nisan ile ilgili şiirler ve bu şiirlerdeki mısralar yazıldı, ezberlendi panolar hazırlandı.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ MASAL OKUMALARI

Okulumuzda Mart ayı içerisinde Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında   Masal okumaları etkinlikleri ile ilgili

1.03.2024_8.03.2024 anlamın bul etkinliği yapıldı.

11.03.2024_15.03.2034 kelime türetme etkinliği yapıldı.

Sınıflarda masallar okundu.Masal kahramanları tanıtıldı .Türk masal kahramanları ve masalların özelliklerinin anlatıldığı pano hazırlandı.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ YAZAR DAVETİ

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında bu ay  “Ayşe İle Hüma Kuşu”  adlı hikayeyi yazarından dinledik. Kitabın yazarı Tülay SAYAN hikaye sonrası çocuklarla sohbet etti. Emekleri için yazarımıza teşekkür ederiz.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ- DEDE KORKUT HİKAYELERİ

Okulumuzda Dilimizin Zenginlikleri Projesi Eylem Planı kapsamında Ocak ayı ''Dede Korkut Okumaları''  Dede Korkut Hikayeleri'nden hareketle yeni bir hikaye yazma yarışması sonucu öğrencilerimizin yazdığı hikayelerden 1. olan eser aşağıdadır.

1. seçilen hikayeye   Tıklayınız.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ VELİ MEKTUBU

Okulumuz anasınıfı öğretmen ve öğrencilerinin Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında yaptıkları etkinlikler

Dilimizin zenginliği projesi

Dilimizin zenginlikleri projesi

Okulumuzda ''Dilimizin Zenginlikleri Projesi'' kapsamında okunan çocuk şiirlerinden seçilen bilinmeyen kelimeler öğrenciler ile paylaşıldı. Öğrencilerimiz bu bilinmeyen kelimelerden en az üç kelimenin yer aldığı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturdu. Oluşturlan cümle ve afişler aşağıdadır.